Rundreise på Cuba

14 DAGER: HAVANA - SANTIAGO DE CUBA - CAMAGÜEY - TRINIDAD - CIENFUEGOS - VARADERO

Bli med oss på en fargesprakende tur i fotsporene til Ernest Hemingway!
Om du en gang i livet vil oppleve noe helt surrealistisk, gammeldags og annerledes, så er dette sjansen du har ventet på. Herlige Cuba er spennende, annerledes og eksotisk. Her er det ikke langt mellom de store høydepunktene.

Havana myldrer av glade, dansende mennesker. Vi besøker salsabarer, og opplever produksjon av øyas mest kjente eksportartikler: rom og sigarer. Turen går til Santiago de Cuba, som ligger helt syd på øya, vi opplever Trinidad som står på UNESCOS verdensarvliste, og vi får med oss den nydelige lille byen Cienfuegos. Turen avsluttes i ferieparadiset Varadero, som er kjent for sine langstrakte kritthvite sandstrender.

Priser og betingelser

Turnr. Dato:  Plasser:  Pris pr. pers.
i dobbeltrom 
Pris pr. pers.
i enkeltrom: 
15022 05.11.15-18.11.15 Ledige plasser 25.950,- 28.990,-
15023 23.11.15-06.12.15 Ledige plasser 25.950,- 28.990,-
16020 25.02.16-09.03.16 Ledige plasser 26.950,- 29.990,-
16021 17.03.16-30.03.16 - PÅSKETUR Ledige plasser 26.950,- 29.990,-
16022 06.11.16-19.11.16 Ledige plasser 26.950,- 29.990,-
16023 24.11.16-07.12.16 Ledige plasser 26.950,- 29.990,-

Prisene inkl. flybilletter, flyskatter, transport, overnatting, måltider og utflukter som beskrevet. Norsk reiseleder ved minimum 12 påmeldte. Vi tar forbehold om endringer i pris og reiserute som ligger utenfor vår kontroll.

Fra den 1. mai 2015 tillegges utreiseskatten fra Havana selve billettprisen. Dette er inkludert i reisen.

Ikke inkludert i prisen: Driks til guider, visum.
Det er visumplikt til Cuba. Vi kan arrangere visum, det koster 400,- kr. pr. person. Vi behøver da alle passdetaljer.

Merk: Gyldig syke/reiseforsikringsbevis må medbringes ved innreise.
Avreise fra andre steder enn Oslo (Stavanger, Bergen, Ålesund, Kristiansand, Trondheim og Sandefjord) er mulig på disse turene, mot et pristillegg.

Vi tar forbehold om endringer i priser og reiserute. P.g.a. at Cuba har blitt et populært reisemål, og hotellene fylles opp raskt, tar vi et spesielt forbehold m.h.t. endringer av overnattingssteder underveis på kort varsel.

Program dag for dag

DAG 1: NORGE - HAVANA
Vi sjekker inn og drar direkte til en storby i Europa, hvor vi bytter fly og drar videre til Havana. Ankomst på kvelden. Vi transporteres til vårt hotell Nacional de Cuba, et av byens landemerker, hvor vi skal bo i 3 netter. Kvelden er til fri disposisjon. Vi anbefaler å nyte en forfriskning i hotellets eminente utendørs bar til en fantastisk utsikt over havnen i Havana.
Dagens måltider: Servering underveis på fly.

DAG 2: HAVANA
Etter frokost på hotellet blir vi med på en interessant sightseeing i Cubas fargerike hovedstad. Vi besøker gamlebyen som byr på feststemte mennesker, små sjarmerende barer og gamle, tradisjonsrike bygninger. Det er ikke mange barene i denne byen som ikke har en egen historie fra den gangen Hemingway trasket gjennom byens gater. Høydepunkter underveis er bl.a. Plaza de la Revolucion, Plaza de Armas og universitetet. Videre får vi med oss en utflukt til det moderne Havana. Vi besøker General Captain's Museum og Havana Rum Club Foundation, hvor vi får oppleve og smake cubanernes nasjonalhelligdom, romen. Lunsj på lokal restaurant før vi fortsetter utflukten i den spennende hovedstaden. Her finnes ingen neonlys eller sprakende reklameskilt. Et surrealistisk syn i en by med så mange mennesker og trivelige barer. På ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet for et raskt klesbytte, før ferden går til Club Tropicana, hvor vi skal spise middag og overvære et legendarisk Tropicana-show, en cabarèt med assosiasjoner til 30-tallets spektakulære dans, musikk og kostymer.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag. 

DAG 3: HAVANA
Etter frokost er hele dagen til fri disposisjon i Havana. Benytt muligheten til å utforske byen på egenhånd, med alle fasiliteter denne har å by på. Du kan rusle gatelangs i timesvis i Havana uten å kjede deg. Her er folkeliv, markeder, salsabarer, musèer og interessante innslag bak ethvert hjørne. Lokalbefolkningen er meget imøtekommende, og tar deg gjerne med til favorittbaren eller hjem til seg selv for å prate, spille musikk og for å drikke rom eller røyke en sigar! Shoppingmulighetene er meget begrenset på Cuba, så vi anbefaler at du avtaler med våre guider underveis for å bestille transport til kjøpesentra eller butikker om det er noe spesielt man skal handle. På ettermiddagen anbefaler vi at du benytter deg av hotellets fasiliteter som bassenget eller en av hotellets restauranter eller barer. Det oser av historie på Hotel Nacional. Her har mange filmstjerner og statsledere tilbrakt sine dager i Havana, og man får følelsen av å befinne seg i sentrum av landets viktige kulturhistorie.
Dagens måltid: Frokost.

DAG 4: HAVANA - SANTIAGO DE CUBA
Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og hentes med buss for transport til flyplassen i Havana. Vi drar med innenriks fly helt til den andre siden av øya, til den historiske byen Santiago de Cuba. Vi hentes på flyplassen og drar direkte til vårt DeLuxe-hotell Mèlia Santiago, hvor vi skal tilbringe 2 netter. Resten av dagen er til fri disposisjon. Vi anbefaler å benytte noen av hotellets mange rekreasjonsmuligheter. Felles middag på hotellet om kvelden.
Dagens måltider: Frokost og middag.

DAG 5: SANTIAGO DE CUBA
Etter frokost på hotellet blir vi med på en sightseeing i Santiago de Cuba. Her får vi med oss et besøk Moncada Garrison, Cespedes Park og det gamle fortet San Pedro del Moro. Vi spiser lunsj på den lokale restauranten El Cayo, før vi drar videre til en sigarfabrikk for å se hele den interessante produksjonsprosessen bak Cubas mest kjente eksportartikkel. Retur til hotellet på ettermiddagen, hvor vi nyter middag i hotellets restaurant. Kvelden er til fri benyttelse. Vi anbefaler å avlegge et besøk i byen for å oppsøke en av de mange livlige kafèene eller cabarètene.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag.

DAG 6: SANTIAGO DE CUBA - BAYAMO - CAMAGÜEY
Etter frokost på hotellet sjekker vi ut, og drar videre til Camagüey. Underveis får vi med oss et besøk i Bayamo, hvor vi får med oss en kort sightseeingtur og lunsj på en lokal restaurant. Vi besøker blant annet barndomshjemmet til Carlos Manuel de Cèspedes, grunnleggeren av uavhengighetsrevolusjonen. Deretter fortsetter vi til Camagüey hvor vi rekker en kort byrundtur i denne byen som har huset en rekke koloniherrer. Vi ankommer vårt hotell Gran Hotel, sjekker inn og nyter en felles middag på hotellet.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag.

DAG 7: CAMAGÜEY - TRINIDAD
Vi nyter en bedre frokost på hotellet før vi sjekker ut og drar videre til Trinidad som ligger på sydsiden av Cuba. Her får vi med oss en sightseeing som bl.a. inkluderer Romantic Museum, Valley Inganios, håndverksmarkedet og den kjente Bar Canchanchara. Her serveres en typisk cubansk cocktail. Vi nyter lunsj på en lokal restaurant før vi drar til vårt hotell Costasur, beliggende direkte på den vakre stranden utenfor Trinidad. Hotellet frister med alt av drikkevarer og mat inkludert, og vi nyter en felles middag i restauranten på kvelden.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag, snacks og drikkevarer på hotellet.

DAG 8: TRINIDAD
Etter frokost blir vi med på en utflukt til El Cubano Park som ligger i Topes de Collantes. Parken er en fantastisk naturperle. Her kan du spasere i timevis og nyte den vakre, urørte naturen. Her er vakre innsjøer og fossefall, flere små spisesteder og muligheter for aktiviteter som f.eks. hesteridning. Parken omkranser elven Guaurabo, og landskapet er frodig og variert. Vi nyter lunsj underveis og drar tilbake til hotellet på ettermiddagen. Deretter er kvelden til fri disposisjon. Vi anbefaler et besøk i sentrum av Trinidad for shopping eller forlystelser.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag, snacks og drikkevarer på hotellet.

DAG 9: TRINIDAD - CIENFUEGOS
Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og drar direkte til Cienfuegos som ligger en kort transportetappe unna Trinidad. Cienfuegos er en sjarmerende liten by, med små brostensbelagte gater. Vi blir med på en båt-utflukt rundt bukten ved Cienfuegos, besøker Tomas Terry-teatret og får med oss en lunsj i glamorøse omgivelser og med en fantastisk havutsikt i den lokale yacht-klubben. Vi fortsetter til vårt hotell Rancho Luna i Cienfuegos. Her er alt av mat og drikke inkludert under oppholdet. Kvelden er til fri disposisjon.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag, snacks og drikkevarer på hotellet.

DAG 10: CIENFUEGOS - SANTA CLARA - VARADERO
Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og drar videre retning nordover, mot Varadero. Underveis rekker vi et stopp i Santa Clara som er hovedstaden i Villa Clara-regionen. Vi blir med på sightseeing i denne godt bevarte gamle byen, og får med oss et besøk på Erneste (Chè) Guevara Square (Chè Guevara-mausolèet) og det historiske pansrede toget. Lunsj på en lokal restaurant i Santa Clara før vi fortsetter til Varadero. Vi ankommer vårt DeLuxe-hotell, Iberostar Laguna Azul på ettermiddagen. Her skal vi tilbringe 5 netter. Hotellet har en meget god beliggenhet, direkte på den hvite sandstranden i Varadero. Her er forholdene lagt til rette for avslapping i toppklassen. Du nyter av hotellets måltider og drikkevarer under hele oppholdet inkludert i prisen!
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag, snacks og drikkevarer på hotellet.

DAG 11: VARADERO
Etter frokost på hotellet blir vi med på en fantastisk utflukt med katamaran. Her er alt av mat og drikke ombord inkludert. Turen går til den vakre øya Cayo Blanco som har optimale forhold for snorkling og bading. Her serveres en herlig grillbuffet på stranden, og det blir rikelig av tid til avslapping og aktiviteter i solen. Retur til hotellet på ettermiddagen, og resten av dagen er til fri disposisjon.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag, snacks og drikkevarer på hotellet.

DAG 12: VARADERO
Dagen er til fri disposisjon. Vi anbefaler å oppleve delfinshow som finnes i nærheten (ikke inkludert), eller å nyte dagen på hotellet. Det er også muligheter for å bade med delfinene utenfor Varadero. Det vil også være mulighet for å bestille transport inn til sentrum eller til et nærliggende kjøpesenter for den som gjerne vil få med seg noen suvenirer eller andre minner fra Cuba før ferden går hjemover (ikke inkludert). Felles avskjedsmiddag på hotellet om kvelden.
Dagens måltider: Frokost, lunsj og middag, snacks og drikkevarer på hotellet.

DAG 13: VARADERO - HAVANA - NORGE
Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet i Varadero. Vi får noen timer til å slappe av og samle krefter, og vi kan nyte lunsjen på hotellet før vi hentes og transporteres til flyplassen. Avreise til en europeisk storby på kvelden.
Dagens måltider: Frokost, lunsj, servering på fly.

DAG 14: NORGE
Vi ankommer Europa på morgenen, bytter fly og drar videre til Oslo, Trondheim, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Sandefjord eller Ålesund.
Dagens måltider: Servering underveis på fly.